Meubelmakers met een rijke familiale traditie - sinds 1978

In de werkplaats van Jacobs Interieur staan geen CNC-machines. Niet toevallig, want Jaak Jacobs koos bij de oprichting in 1978 resoluut voor ambachtelijke kwaliteit. "Dat is zo gebleven. Wij investeren in mensen, niet in machines. Wij maken ook geen grote series, alleen unieke stukken."

Expert in composietmateriaal

Jaak Jacobs verwerkte meer dan dertig jaar geleden ook als eerste meubelbedrijf Corian®, het in de massa gekleurde composietmateriaal van de Amerikaanse fabrikant DuPont. Daar legde hij de basis voor een enorme expertise in Solid Surface. Intussen zijn er talloze imitaties op de markt. Maar bij Jacobs Interieur krijgt u het origineel!

Derde generatie

Het bedrijf maakte de laatste jaren, onder leiding van Frederik Jacobs die de derde generatie vertegenwoordigt, een dubbele beweging. Enerzijds ligt de focus op totaalprojecten, van ruwbouw en sanitair tot verlichting en meubels. Zo kunnen particulieren, zelfstandigen en vrije beroepen hun interieurproject zorgeloos aan Jacobs Interieur toevertrouwen. Anderzijds investeert Jacobs Interieur meer dan ooit in de essentie: meubels maken. Op vraag van klanten of in opdracht van andere bedrijven.

Open blik op de toekomst

Met een 35-tal vaste medewerkers en een aantal zorgvuldig gekozen onderaannemers heeft het bedrijf zijn ideale grootte bereikt. “We hoeven niet verder te groeien. Tenminste niet wat het aantal werknemers betreft, want we willen geen fabriek zijn. Klanten appreciëren onze kleinschalige, familiale aanpak. Maar we kijken wel met een open blik naar de toekomst en staan open voor samenwerkingen met meubelontwerpers”, aldus Jaak Jacobs.